Po roční kovidové pouze se včera, dne 6. 1. 2022 uskutečnil 5. ročník tradičního Novoročního lampionového běhu.

 

Výběr byl z tratí 5 a 10 km a běžel se stejný 2,5km dlouhý okruh důmyslně vedený kolem Hostivařského golfového hřiště. Povrch byl členitý, běželo se po asfaltu, šotolině i po trávě. Nechyběly ani kopečky a prudké seběhy. Celá trať byla osvětlená lampiony, což v kombinaci s jasnou a mrazivou lednovou nocí vykreslovalo nezaměnitelnou atmosféru, tak typickou pro tuto akci.

 

Do závodu se nakonec přihlásila bezmála sedmdesát zážitku chtivých běžců. Ti se začali scházet kolem šesté hodiny na registraci závodu, kde už pro ně byl připraven horký čaj a sušenky. Po přátelském přivítání známých tváří se celé startovní pole pomalu přesunulo na start, kde byl závod přesně v 7 hodin večer odstartován.

 

Na pětikilometrové trati se nejvíc dařilo Vojtovi Kučerovi, který bral zlato s časem 21:55, mezi ženami se nejlépe umístila Zuzana Požárková s časem 22:52. Na desetikilometrové trati vyhrál Lukáš Pazdera s časem 38:28 a mezi ženami doběhla první Barbora Honzíčková s časem 59:33. V týmech vyhrál SK Svěrák před domácími borci z TTT, kteří měli na starosti organizaci celá akce.

 

Celá akce proběhla bez větších problémů s pohodovou, téměř rodinnou atmosférou. Nezbývá než doufat, že situace a vládání restrikce umožní častější pořádání podobných závodů, kde se už všichni těšíme na viděnou!